cégtörténet

 

A KÉK ELEFÁNT NYOMDA KFT. 100 %-ban magyar tulajdonban álló székesfehérvári székhelyű vállalkozás. A 2011-es indulás óta dinamikusan fejlődik.

Előzményként elmondható, hogy nyomdai szakemberekként közel 20 éve figyeljük „belülről” a nyomdaiparban zajló folyamatokat. Évtizedes – elsősorban a nyomdaiparban, valamint a pénzügy területén szerzett – tapasztalatainkra alapozva döntöttünk úgy 2011-ben, hogy KÉK ELEFÁNT NYOMDA néven létrehozzuk digitális nyomdánkat és tesszük meg lépésről lépésre a sikerhez vezető utat.

Az egyre népesebb megrendelői kör igényeinek kiszolgálása érdekében a nyereség jelentős részét a tulajdonosok a nyomda fejlesztésére fordítják. Így minden évben újabb és újabb gépekkel tudják bővíteni gyártási kapacitásukat.

2013-ban szakmai befektetőként 100 %-os tulajdonrészt szereztek a közel két évtizedes piaci múlttal rendelkező G és G Nyomdában is, így a kezdetekben digitális nyomdai profil kiegészült hagyományos ofszet nyomdai profillal.

2013-ban megszerezték a NAV engedélyét számos szigorú számadású bizonylat gyártásához (számla-, nyugtatömbök), melyeket jellemzően kisebb példányszámban a megrendelőik cégadataival ellátottan ("cégesítve") gyártanak. Ebből fejlesztették ki az eleFORM nyomtatvány termékcsaládot. 

A nyomda telephelye, egyúttal a gyártóbázis átköltözött a Homoksor 18. szám alá, ahol már a korábbiakhoz képest megnövekedett kapacitások és vevői igények nyomán 2013 végére a vállalkozás méreteihez viszonyítva jelentős munkaerőfejlesztés is történt.

2014 pedig a további fejlesztések jegyében telik.

kapcsolódó anyagok:


  • Letöltések

  • Vélemények

  • Referenciák

  • Válaszolunk

  • Esettanulmányok

  • Karrier